Hoe kies je de juiste E-bike?

Ben jij opzoek naar een nieuwe E-bike, maar weet je niet zeker welk model het beste bij jou past of zie jij door de bomen het bos niet meer door de vele modellen? E-Bikes Brabant helpt jou natuurlijk bij deze keuze! Wij weten als geen ander welke fiets het beste past bij jouw wensen en bij de afstanden die jij wilt gaan fietsen. In deze blog lees je alles over het kiezen van de juiste E-bike, die past bij jouw voorkeuren.

Kwaliteit van de elektrische fiets

Allereerst is het van belang om te kijken naar de kwaliteit van de E-bike. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van de onderdelen van de fiets. Een fiets van hoge kwaliteit zorgt er ook voor dat jij een stuk comfortabeler kunt voor fietsen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een model met vering zodat je schokdemping in het voorwiel hebt.

Waar ga je de E-bike voor gebruiken?

Voor het kiezen van het juiste model is het belangrijk om te kijken waarvoor je de E-bike precies wilt gebruiken en hoeveel kilometer je er ongeveer op wil gaan fietsen. Fiets je bijvoorbeeld voor je plezier tijdens dagjes weg, fiets je enkel van A naar B of fiets je echt fanatiek voor de sport? Als je weet waarvoor je de fiets wilt gebruiken is het ook handiger om een motor type te kiezen.

Welke motor is het beste voor jouw gebruik?

Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten motoren. Zo heb je de voorwielmotor die het stilst is en ook het goedkoopst ten opzichte van de andere motoren. Deze motor biedt minder ondersteuning en is dus vooral geschikt als je niet zoveel ondersteuning nodig hebt. Je kunt ook kiezen voor een middemotor. Deze motor is het populairst onder de E-bike gebruikers. Deze motor zorgt er voor dat de E-bike erg stabiel. Daarnaast biedt de motor goede trapondersteuning. Als laatste kun je kiezen voor een achterwielmotor, die een hele natuurlijke rijbeleving biedt. Deze motor geeft slechts een klein zetje in de rug en is erg stil tijdens het gebruik. Deze motor is dan ook geschikt voor iedereen die nog wel natuurlijk wil blijven fietsen, maar net iets makkelijker wil fietsen.

Twijfel dus niet langer en maak nu snel een proefrit in onze showroom op de E-bike die het beste bij jouw wensen en voorkeuren past!